Dasmat 28 Korrik 2015

Dasmat mbretërore të të gjitha kohërave

Dasmat

duka-


1. Wallis Simpson dhe Duka e Windsor
Duka dhe dukesha e Windsor ka bërë një ceremoni të thjeshtë në vitin 1937. Dukesha kishte veshur një krijim nga Mainbocher, i cili tani gjendet në Muzeun Metropolitan të Artit.

duka-


2. Princesha Elizabeth dhe Princi Mountbatten
Princesha Elizabeth, dhe Princi Mountbatten u martuan në vitin 1947 në Westminister Abbey në Londër, fustani i saj i dasmës ë stiluar nga Norman Hartnell.

duka-


3. Shah Mohamed Reza Pahlevi dhe Mbretëresha Soraya e Iranit
Shah dhe Mbretëresha e Iranit u martuan më 1951. Ajo kishte veshur një fustan të Christian Dior.

duka-


4. Princi Rainier dhe Princesha Grace Kelly e Monakos
Grace Kelly dhe Princi Rainier i Monakos u martuan në vitin 1956. Kelly kishte veshur një fustan nga Helen Rose.

duka-


5. Princesha Anne Marie e Danimarkës dhe Mbreti Konstantin II i Greqisë
Mbreti Konstantin i Greqisë dhe Princesha Anne Marie e Danimarkës u martuan në 1964.

duka-


6. Princesha Caroline e Monakos dhe Phillipe Junot
Princesha Caroline e Monakos dhe Philippe Junot janë martuar në vitin 1978.

duka-


7. Mbretëresha Noor dhe Mbreti i Jordanisë Hussain
Në vitin 1978, Mbretëresha Noor zgjodhi një fustan Christian Dior për martesën e saj Mbretit Hussein i Jordanisë.

duka-


8. Princesha Diana dhe Princi Çarls i Uellsit
Princesha Diana dhe Princi Charles u martuan në korrik tw 1981. Nusja veshur një fustan të dizajnuar nga David dhe Elizabeth Emanuel.

duka-


9. Tim Taylor dhe Zonja Helen Windsor
Zonja Helen Windsor dhe Tim Taylor u martuan në korrik tw 1992. Veshje Lady Helen është stiluar nga Catherine Walker.

duka-


10. Princi Abdullah dhe Mbretëresha Rania e Jordanisë
Mbretëresha Rania e Jordanisë dhe Princi Abdullah në Aman, u martuan në korrik të 1993.

duka-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor