Kuriozitete 3 Tetor 2014

Kuriozitete

Kuriozitete

Ja disa kuriozitete nga trupi i njeriut!

 

  • 1) Gjatësia nga kyçi i dorës deri tek bërryli është e njëjte me gjatësinë e shputës se këmbës.
  • 2) Zemra juaj rreh 101,000 herë në ditë. Gjatë jetës ajo do të rrahë rreth 3 bilion herë dhe do të pompoje rreth 400 milion litra gjak.
  • 3) Goja juaj prodhon 1 litër pështyme në ditë.
  • 4) Në përgjithësi njerëzit mund ta mbajnë frymën për rreth një minute. Rekordi botëror është 7 minuta e gjysme.
  • 5) Ju merrni fryme rreth 23,000 herë në ditë.
  • 6) Ju flisni rreth 5,000 fjalë në ditë – megjithëse 80% e të folurit është bashkëbisedim me vetveten.
  • 7) Në 150 vitet e fundit mesatarja e gjatësisë së njerëzve në vendet e industrializuara është rritur me 10 cm.


ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor