Femijet 18 Korrik 2022

Arsyet pse prindërit duhet t'jua tregojnë të shkuarën e tyre fëmijëve

Femijet

"Si ka qenë fëmijëria juaj?" "A keni pirë duhan në adoleshencë?" "A keni pasur një tjetër të dashur të rëndësishëm përpara martesës?" "Si kam lindur?" Këto lloj pyetjesh shpesh ngrihen nga fëmijët te prindërit e tyre. Fëmijët janë kuriozë të dinë për të kaluarën e prindërve të tyre pasi duan t'i kuptojnë dhe të mësojnë për marrëdhëniet e tyre nga e shkuara. Është detyrë e prindërve të përgjigjen bindshëm dhe të mos kenë një qëndrim evaziv ndaj fëmijëve të tyre. Prindërit duhet të jenë të sinqertë kur zhvillojnë biseda të tilla me fëmijët e tyre, por, në të njëjtën kohë, ata duhet të përdorin taktikë në trajtimin e bisedave të tilla. Më poshtë ju tregojmë disa arsye pse prindërit duhet të jenë të sinqertë me maturi për të kaluarën e tyre me fëmijët:

Fëmijët mund të mësojnë nga sprovat dhe mundimet tuaja

Nëse prindërit janë të sinqertë dhe të vërtetë me fëmijët e tyre, atëherë fëmijët kanë një mundësi për të mësuar nga gabimet e prindërve të tyre. Edhe pse fëmijët nuk mund të jenë të përsosur, të paktën pasi dinë për gabimet e bëra nga prindërit e tyre, kjo u hap sytë dhe krijon ndërgjegjësim për pasojat e mundshme.

Ju fitoni besimin e fëmijëve tuaj

Kur prindërit janë të hapur dhe komunikues me fëmijët e tyre, ata fitojnë besimin e fëmijëve. Fëmijët do të përmbahen dhe nuk do jenë të sinqertë nëse prindërit janë shumë shtrëngues ose kufizues para tyre. Prindërit duhet të lidhen me fëmijët e tyre në një nivel personal për të kuptuar problemet e tyre dhe për të sugjeruar zgjidhje në të njëjtën kohë.

Marrëdhënia me fëmijën tuaj fiton rëndësi

Fëmijët do të shohin një reflektim tek ju, një mirëkuptim më i madh me fëmijën tuaj do të ushqejë një dashuri për ju në zemrën e tyre. Ata do të synojnë të jenë të përgjegjshëm dhe krijues në mënyrë që t'ju bëjnë të shkëlqeni nga gëzimi dhe krenaria. Mundohuni të jeni një prind tek i cili fëmijët mund të shkojnë sa herë që u duhet të përballen  një problem, pa hezitim.

Fëmijët mësojnë "se të gabosh është njerëzore"

Kur fëmija zbulon se edhe prindërit kanë bërë gabime, por gjithashtu ia kanë dalë, ai do të kuptojë se të bësh gabime është pjesë e jetës. Fëmijët ndërtojnë vetëbesim nga kujdesi, ndershmëria dhe qartësia e prindërve të tyre. Kur fëmijët të kuptojnë se prindërit kanë mësuar nga gabimet e tyre dhe tani janë njerëz më të mirë, ata do të fillojnë t'i besojnë procesit të rritjes dhe zhvillimit.

Lëreni fëmijën tuaj ta dijë të vërtetën nga ju

Qoftë në të tashmen apo 20 vjet më pas, e vërteta do të zbulohet gjithmonë para fëmijëve, kështu që është më mirë që ata të mësojnë për jetën tuaj nga ju. Kjo do ta bëjë lidhjen midis prindërve dhe fëmijëve më të fortë dhe fëmijët do të jenë më afër prindërve të tyre me kalimin e moshës.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor