Showbiz 26 Qershor 2022

Votoi kundër abortit, por ka kryer vetë një të tillë? Rrjeti shpërthen kundër Ivanka Trump

Showbiz

Teksa lajmi për të ndalimin e abortit ka ngritur mjaft reagime në Amerikë, detaje të reja po dalin në dritë. Një grua e quajtur Lauren Santo Domingo ka bërë një postim provokues në Twitter duke e akuzuar vajzën e ish-presidentit, Ivanka Trump, se ajo kishte kryer një abort në shkollë të mesme.

Gjatë ngritjes së Donald Trump në presidencën e Shteteve të Bashkuara, Ivanka Trump shmangej të fliste për abortin, por kur u bë e nevojshme që ajo të mbante një qëndrim, ajo ndryshoi qasjen e saj ndaj abortit më shumë se një herë. Duke thënë fillimisht se ishte neutrale dhe se ishte një “forcë moderatore” midis pro-jetës dhe pro-zgjedhjeve, gjatë fushatës presidenciale të babait të saj, ajo ishte më e qartë se ishte kundër abortit.

Si mundet të lobojë kundër abortit dikush që e ka kryer vetë një procedurë të tillë?

Ishte një kohë kur njerëzit e shihnin Ivankën si një republikane të moderuar dhe madje një urë midis së majtës dhe të djathtës, megjithatë, nëse postimi në Twitter është i vërtetë, ka shumë të ngjarë të ndryshonte perceptimin e republikanëve për të dhe mund t’i jepte fund të gjithë politikës.


Tweet-i ende nuk është konfirmuar, por në këtë pikë dyshimi për të qenë i vërtetë mund të mposhtë perceptimin publik për vajzën e Trump. Vendimi i fundit nga Gjykata Supreme në Amerikë ka ngjallur mjaft reagime. Kjo nuk shihet vetëm si një shkelje e të drejtave të grave, por si një hyrje në atë që pritet të ndodhë: kufizim i të drejtave të njeriut. Mjaft persona kanë ngritur zërin kundër këtij ligji dhe shumë protesta janë ngritur. Protestat masive pritet të ngrihen në mbarë vendin duke marrë parasysh rrezikun që kanoset pas këtij veprimi./Burimi/ICONSTYLE

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor