Guide per shendetin 8 Janar 2022

Është shpalluar dieta më e mirë e vitit 2022; Mund ta provoni edhe ju

Guide per shendetin

Për vitin 2022 dhe për të dytin vit rradhazi dieta mesdhetare është shpalluar e para në listë si më e mira nga US News & World Report.⁠.

E dyta në radhë është dieta DASH, e cila qëndron në këtë pozicion për qasjet dietike për të ndaluar hipertensionin dhe  vë theksin te reduktimi i marrjes së kripës; dhe dietën fleksitare, e cila inkurajon të qenit vegjetarian shumicën e kohës.⁠

“Të gjitha dietat që performojnë mirë janë të sigurta, të arsyeshme dhe të mbështetura nga shkenca e shëndoshë. Fituesit e dietës gjithashtu ofrojnë të gjitha kaloritë e duhura me fokus te perimet, frutat dhe drithërat; një sasi modeste proteinash pa yndyrë, bulmet; dhe një trajtim të rastësishëm”. tha Gretel Schueller, kryeredaktore e shëndetësisë për US News & World Report.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor