Showbiz 26 Nëntor 2021

Nuk ka qenë gjithmonë njësoj, stili i mbretëreshës Elisabeth vite më parë do t’ju habisë

Showbiz

Elizabeth Alexandra Mary u bë mbretëreshë në vitin 1952 në moshën 25-vjeçare. Natyrisht, gjatë 7 dekadave, gardëroba e Madhërisë së Saj ka pësuar shumë ndryshime, duke iu përshtatur ligjeve të modës dhe mirësjelljes, pasi miliona njerëz në mbarë botën shikojnë çdo hap që bën ajo. Ka dhjetëra njerëz që punojnë për imazhin e saj dhe rregullat mbretërore janë shumë strikte. Për shembull, a e dini se kodi i veshjes për ngjarje të rëndësishme dhe vizita në teatër duhet të përfshijë absolutisht doreza të gjata sateni, një diademë ose një kurorë, madje edhe një pelerinë me lesh për periudhat e ftohta?

Për më tepër, Elizabeth II nuk e ka vizituar kurrë dhomën ku janë ruajtur të gjitha rrobat e saj: çdo mëngjes asistentja e saj shkon tek ajo me skica, vizatime, në mënyrë që ajo të zgjedhë vetë atë që është e nevojshme për veshjet e saj.

Përpara se ajo të kishte këtë stil ikonik me ngjyra të ndezura që ka sot, ka eksperimentuar shumë. Hidhini një sy fotove më poshtë dhe nuk do e besoni që mbretëresha vishej kështu:

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor