Aktualitet 26 Nëntor 2021

Nuk ka patur shpërthim, ja çfarë ka shkaktuar aksidentin e autobusit në Bullgari

Aktualitet

Aksidenti i rëndë që ndodhi në Bullgari para disa ditësh, ku humbën jetën më shumë se 40 persona, tronditi shumë prej nesh. Sipas investigimeve që po bëhen në vendin që ka ndodhur aksidenti duket se nuk ka patur në të vërtetë një shpërthim por përplasja ka ndodhur për gabime njerëzore. Zëvendës kryeprokurori dhe drejtori i Shërbimit Hetimor Kombëtar në Bullgari, Borislav Sarafov ka deklaruar :

“Për momentin pista më e besueshme është ajo e faktorit njeri, për të cilin po shqyrtohen kushtet e seksionit ku ka ndodhur aksidenti, si sinjalistika dhe ndriçimi rrugor. Trotuari në të cilin ka goditur shoferi i autobusit është jo vetëm i panevojshëm në vend, por edhe i rrezikshëm. Në vendngjarje nuk pati asnjë shpërthim, por zhurma e fortë që u dëgjua ishte ajo e autobusit që u përplas në trotuar, ndoshta kjo është arsyeja pse autobusi mori flakë. Nga autopsitë rezulton se të gjithë pasagjerët kanë vdekur nga ngufatja prej tymit, jo nga goditja. Kjo do të thotë se ata ishin gjallë në momentin e zjarrit. Vlerësimi përfundimtar i shkaqeve të aksidentit do të duhet të jepet nga analiza përfundimtare, por versioni kryesor për momentin është gabim njerëzor – si shkak i aksidentit.

Gjatë marrjes në pyetje, njëri prej të mbijetuarve ka thënë se janë shpëtuar tetë persona, jo shtatë. Njëkohësisht në vendin e tragjedisë janë gjetur 44 trupa. Hetuesit po kontrollojnë versionin për të parë nëse ka një tjetër të mbijetuar dhe ku ndodhet. Mund të ketë dalë nga kufiri me një mjet tjetër, një autobus tjetër, që duhet kontrolluar,” tha Sarafov.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor