Kujdesi per fytyren 1 Nëntor 2021

Keni pore të mëdha dhe nuk dini si t’i zvogëloni? Ja disa ide nga ekspertët

Kujdesi per fytyren

Edhe lloji i sheqerit që përdorni mund të ndikojë në shfaqjen e poreve të mëdha të bllokuara dhe të lëkurës së yndyrshme. Nëse dëshironi ta përmirësoni këtë gjë, duhet të ndiqni disa këshilla nga ekspertët:

Kufizoni ngrënien e sheqerit

Ngrënia e sheqerit të rafinuar dhe ushqimeve të skuqura në sasi të mëdha mund të bllokojë poret tuaja. Kjo ndodh sepse prodhimi i sebumit rritet për shkak të niveleve të insulinës. Mund t'i shpëtoni lehtësisht kësaj duke shkëmbyer sheqernat e rafinuar me sheqerin kaf.

Minimizoni prodhimin e vajit me ekstrakt çaji jeshil.

Produktet e kujdesit të lëkurës me ekstrakt çaji jeshil qetësojnë dhe mbrojnë lëkurën. Ato gjithashtu reduktojnë prodhimin e sebumit dhe ngadalësojnë plakjen. Është në rregull për t'u përdorur për të gjitha llojet e lëkurës, përveç nëse jeni të mbindjeshëm. Por kini kujdes me aplikimin e ekstraktit të pastër të çajit jeshil në lëkurën tuaj.

Mos përdorni pudrën për të fiksuar tualetin dhe gjatë ditës:

 Nëse përdorni pluhur kozmetikë gjatë gjithë ditës, çdo ditë thjesht mund të bllokoni poret tuaja. Përveç kësaj, këto produkte zakonisht përmbajnë përbërës që mund të irritojë sytë dhe hundën tuaj.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor