Showbiz 13 Tetor 2021

Nuk do të quhej William; Nëse do të vendoste Charles, princi i ardhshëm i Anglisë do ta kishte emrin…

Showbiz

Sipas historianit mbretëror Robert Lacey, kur William të bëhet mbret ai do të njihet si Mbreti William IV, emrin e të cilit e zgjodhi Princeshë Dianë. Por Princi Charles fillimisht propozoi një emër shumë të ndryshëm për fëmijen e tyre të parë. Princi Charles kishte sugjeruar ta quanin djalin e tyre Arthur - sipas mbretit të famshëm dhe kalorësit të Tryezës së Rrumbullakët në legjendën britanike.

Sidoqoftë, "Diana, Princesha e Uellsit propozoi një emër më të fortë - William, si në" William the Conqueror ", fitues i Betejës së famshme të Hastings në 1066," tha Lacey.

Pas sugjerimit të Charles, emir i fëmijës së tyre të parë u vendos Princi William Arthur Philip Louis. Zgjedhja e Dianës mori përparësi dhe kështu William u vendos si emir i parë.

Pjestarët e familjes mbretërore kanë shumë emra, Princi William dhe Kate Middleton i vendosën djalit të tyre të dytë të quajtur Louis, emri e mesëm Arthur.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor