Shtatzania 28 Shtator 2021

Po bëheni gati për një shtatzëni të dytë? Më parë lexoni këto ndryshime që do të përjetojë trupi juaj

Shtatzania

Çdo shtatzëni është e ndryshme , e dyta edhe më shumë.

Shtatzënia e dytë mund t’ju ​​lodhë më shumë.

E mbani mend shtatzëninë tuaj të parë dhe sa energjik jeni ndjerë? Në shtatzëninë tuaj të dytë, ju tashmë keni përgjegjësinë për t'u kujdesur për fëmijën tuaj të parë, dhe kjo do të thotë që ju nuk mund të merrni aq shumë kohë për veten sa keni bërë më parë.

Plus, trupi juaj po përmbytet me një hormon të quajtur progesteron, i cili po përgatit trupin tuaj për të gjitha ndryshimet fizike të lindjes. Efekti anësor i këtij hormoni është lodhja, kështu që ju mund të ndjeni lodhje më shumë herën e dytë.

Momenti i lindjes mund të jetë ndryshe:

Përvoja e lindjes mund të ndryshojë nga shtatzënia juaj e parë në atë të dytë. Në fakt, shumica e grave pajtohen që lindja është më e lehtë herën e dytë

Levizjet e fëmijës mund t’i ndjeni më shpejtë:

Lëvizjet e para të fëmijët në shtatzëninë tuaj të parë mund t’i keni ndjerë midis javës së gjashtëmbëdhjetë dhe njëzet e pestë. Në shtatzëninë e dytë, ju mund të ndjeni lëvizjet e foshnjës që në javën e 13 –të.

Për shumë gra shtatzëna për herë të parë, barku bëhet i dukshëm  në tremujorin e dytë. Por, gjatë një shtatëzënie të dytë ose ndonjë pas kësaj, barku është i dukshëm shumë më herët.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor