Shtatzania 14 Korrik 2021

Lista e ilaçeve të lejuara në shtatzëni për shqetësime të ndryshme

Shtatzania

Shtatzënia nuk u bën dot ballë sëmundjeve të zakonshme. Ju mund të ftoheni, të keni dhimbje koke, alergji apo dhimbje kyçesh. Në shumë raste, përdorimi i një qetësuesi mund t’ju bëjë punë, por nuk besojmë se doni të pini ndonjë gjë që mund ta dëmtojë fetusin.

Atëherë, cila është zgjidhja? Nuk mund të përdorni asnjë ilaç, kur jeni shtatzënë? Ka barna, përdorimi i të cilëve është i sigurt? Çfarë ndodh nëse
jeni duke marrë barna për të mjekuar një sëmundje? Mos vallë duhet të ndërprisni përdorimin e tyre?

Më poshtë, do të gjeni një listë të barnave të zakonshme që mund të merren pa recetë dhe që në përgjithësi, konsiderohen të sigurta për t’u përdorur.

 

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor