Kujdesi per fytyren 13 Korrik 2021

Një dentiste ka zbuluar gabimin e madh të larjes së dhëmbëve që bëjmë të gjithë dhe do të habiteni!

Kujdesi per fytyren

Një dentiste ka zbuluar gabimin më të madh që njerëzit po bëjnë kur bëhet fjalë për përdorimin e shpëlarësit të gojës dhe do të habiteni.

Të gjithë e dinë që për të ndihmuar në ruajtjen e shëndetshme të dhëmbëve dhe mishrave të dhëmbëve dhe për të ndihmuar në parandalimin e Covid ju duhet të lani dhëmbët, të pastroni dhëmbët me pe dhe të përdorni shpëlarësin e gojës shpesh.

Si një stomatologe, Anna Peterson është bërë virale në TikTok për këshillën e saj të sinqertë e cila shpjegon pse nuk duhet të përdorni shpëlarësin pasi të keni larë dhëmbët, por më parë.

Anna shpjegoi se larja e gojës “dështon”, “Pasta juaj e dhëmbëve me të cilën lani dhëmbët ka rreth 1450pp fluor. Shpëlarja e gojës tuaj ka vetëm 220 pp fluor. Ky është një përqendrim shumë më i ulët dhe nuk është i mjaftueshëm për të mbrojtur dhëmbët tuaj nga sheqernat që hani dhe pini.

“Kështu që kur lani dhëmbët, dhe shpëlani më pas me listerin, ju thjesht shpëlani të gjithë fluorin me përqendrim të lartë, për një fluor të përqendrimit të ulët.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor