Guide per shendetin 3 Qershor 2021

Përfitoni nga frutat e sezonit; Një pjeshkë në ditë ju ndihmon për këto probleme me shëndetin tuaj

Guide per shendetin

Pjeshkat janë ndër frutat më të ëmbël të këtij sezoni, ndaj përfitoni nga to, sa kanë kohën. Ky frut është burimi i mirë i fosfatit dhe magnezit, përmban rreth 200mg/100g kalium dhe siguron rreth 50% të kërkesës ditore për vitaminë A.
Sa më e pjekur të jetë pjeshka, aq më shumë fibra përmban dhe siguron një tretje më të mirë. Një tjetër avantazh i përmbajtjes së zinkut që gjendet në pjeshkë është aftësia e tij për të kundërshtuar efektet e plakjes. Gjithashtu  pjeshka ndihmon qelizat për të riparuar dëmet e shkaktuara nga radikalet e lira.


Aftësia e saj për të përmirësuar sistemin tuaj nervor falë pranisë së magnezit  është një nga përfitimet e tjera të  pjeshkës! Magnezi është thelbësor për uljen e stresit dhe ankthit  dhe mbajtja e sistemit tuaj nervor në një gjendje të qetë.

Ato përmbajnë elemente bioaktive të tilla si kompleks fenoli që janë provuar për të luftuar në mënyrë efektive çekuilibrimin e metabolizmit.


E fundit por jo më pak e rëndësishme, shkencëtarët kanë arritur në përfundimin me sukses se komponimet fenolike që gjenden në pjeshkë ndihmojnë për të ulur nivelet e kolesterolit LDL (të dëmshëm) duke promovuar kolesterolit të HDL (të mirë). Kjo është jetike për të ruajtur shëndetin optimal kardiovaskular.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor