Femijet 31 Maj 2021

1 Qershori, festa ku fëmijët duhet të luajnë e jo të thonë vjersha

Femijet

Nga Lira Gjika

-Mami, do te them vjershë unë, atje ku po shkojme ?
-Jo xhan, sot është festë dhe vetëm do të luash .
Mirë mami, pra nuk ka vjersha, kjo festë më pëlqen, jo ajo, që bëjmë në kopësht.
Kjo bisedë e zhvilluar, ndërmjet një nëne dhe fëmijës së saj reth tre vjeç e gjysëm, tregon shumë. Fëmijët, mesa duket, po përpiqen të tregojnë se festat janë me lojra dhe programet argëtuese e jo provime se kush do të dalë i pari se e tha më bukur vjershën. Natyrisht që në kopësht do të zhvillohen programe didaktike, të cilat janë të domosdoshme, pasi i mësojnë e zhvillojnë fëmijës, përgjegjsinë dhe kurajon për të folur në publik. Por, festa e Një Qershorit, duhet të jetë festë me lojra dhe argëtime e jo kurajo e përgjegjsi për të kënaqur të rriturit dhe a do të kënaqen vallë? Të rriturit, janë më shumë të prirur të shohin të metat se sa arritjet e fëmijëve.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor