Femijet 18 Maj 2021

E gjetën në stacionin e metrosë; Çifti që adoptoi fëmijën e braktisur, i cili ndryshoi jetën e tyre përgjithmonë

Femijet

Ka shumë mënyra për t'u bërë prindër, por një nga ato më të papriturat duhet të jetë te gjesh një fëmijë të braktisur.Kjo është historia e Peter dhe Danny nga Neë Yorku të cilët gjetën një fëmijë në stacionin e metrosë.  Ata janë një çift homoseksualësh dhe kanë treguar historinë e tyre në brigat Side.

Ishte 28 gusht, viti 2000. Rreth orës 10:00, Danny Steëart ndodhej në stacionin e metrosë në Neë York. Ai ishte vonë për një takim darke me partnerin e tij Peter Mercurio, të cilin e telefonoi për ta lajmëruar për vonesën. Peter po priste një justifikim nga partneri i tij, por ajo që ai nuk e priste ishte fjalia që Dave i t ha: "Unë gjeta një fëmijë!"

Davidi e gjeti djalin në tokë pranë një muri dhe u çudit pse dikush do të linte një fëmijë atje. Pasi kuptoi që foshnja ishte braktisur, David thirri policinë dhe u tha atyre se gjeti një foshnjë. Dhe pikërisht kur Davidi thirri Pete për t'i treguar, policia u shfaq dhe jeta e tyre nuk do të ishte më e njëjta.

Pasi mbërriti policia, ata e çuan foshnjën në një spital për një kontroll, dhe pasi Danny dha një deklaratë, ata vazhduan jetën. Foshnja ishte me shëndet të mirë dhe ai u vendos në një shtëpi për fëmijët jetim dhe gati për tu birësuar.

Sidoqoftë, pas 6 javësh, Danny mori një telefonatë nga Administrata për Shërbimet e Fëmijëve dhe u ftua të marrë pjesë në një seancë gjyqësore familjare për të dëshmuar se si e gjeti foshnjen. Pasi dha dëshminë e tij, gjykatësi i kërkoi Danit të qëndronte gjatë gjithë seancës. Danny pranoi, dhe pasi policia dha dëshminë e tyre, gjykatësi e pyeti Dannyn : "A do të interesonit të birësosh këtë foshnjë?"

Edhe pse Danny iu përgjigj "Po" gjykatësit, vendimi për të birësuar një fëmijë me partnerinn e tij bëri një dëm në marrëdhëniet e tyre. Ata nuk kishin shumë para, ata jetonin me një shok dhome dhe kishin shumë pak hapësirë ​​në banesën e tyre. E gjithë kjo i bëri ata të pyesnin veten nëse birësimi i foshnjës do të ishte zgjedhja e duhur.

Edhe pse asnjëri prej tyre nuk ishte i përgatitur për perspektivën e prindërimit, pasi vizituan foshnjën në shtëpinë e fëmijës, ata menjëherë u lidhën dhe pikërisht atëherë e kuptuan se mund ta bënin me të vërtetë këtë. Pas kësaj, filloi procesi i birësimit dhe ata filluan të bëhen gati të mirëpresin djalin në jetën e tyre.

Në 22 dhjetor, ata morën Kevin  djalin e braktisur në shtëpi me ta për të kaluar festat. Frymëzuar nga mënyra se si foshnja hyri për mrekulli në jetën e tyre, Peter bëri një libër me fotografi për fëmijë me titull “Our Subëay Baby “ (Foshnja jonë e metrosë) me historinë e zbulimit të Kevinit.

Kevin nuk ishte i vetëdijshëm se historia kishte të bënte me të derisa u bë më i madh, por sapo e kuptoi , ai ishte shumë krenar për këtë dhe e çoi librin në shkollë për t'ua treguar bashkëmoshatarëve të tij.

Sot, Kevin është një student 20-vjeçar që studion shkenca kompjuterike dhe matematikë. Ai është  më i gjatë se të dy baballarët e tij, dhe i pëlqen të luajë frisbee f dhe të vrapojë në maratonë. Kevin gjithashtu ka mësuar kitarë dhe piano, dhe sipas prindërve të tij, ai është i mirë dhe shumë empatik.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor