Keshilla bukurie 27 Prill 2021

Strija rozë apo të bardha? Ja cili është ndryshimi midis tyre dhe pse krijohen

Keshilla bukurie

Strijat mund të krijohen tek meshkujt dhe tek gratë në periudha të ndryshme. Mund të krijohen dhe në adoleshencë nga një zhvillim i menjëhershëm i trupit, ose mund të krijohen gjatë shtatzënisë. Ndonjëherë dhe kur bëni ndërhyrje për rritjen e gjoksit mund të rrezikoni të krijoni strija!

Koha më e mirë për të filluar heqjen e strijave është që në momentin e parë që i shihni.

Strijat e kuqe kanë këtë ngjyrë të fortë sepse janë shenja që sapo janë krijuar dhe ende tregojnë rrjedhje të mirë të gjakut në inde: në këtë fazë të parë ato janë shumë të dukshme por reagojnë mirë në shërim dhe me pak përpjekje.

 Nga ana tjetër, strijat e bardha janë evolucioni natyror i atyre të kuqve, nëse nuk trajtohen në kohë.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor