Femijet 6 Prill 2021

Kjo është arsyeja pse shumë prindër po lidhin tullumbace rreth krahëve dhe këmbëve të foshnjave të tyre

Femijet

Tullumbacet mund të shërbejnë shumë më tepër sesa thjesht një zbukurim i bukur. Kirurgët e përdorin atë për procedura të caktuara mjekësore, dhe tullumbacët me helium u përdorën madje për të transportuar pajisje për matjen e atmosferës në Venus. Nën mbikëqyrje të kujdesshme, edhe vogëlushi juaj mund të përfitojë prej tyre. “Bright Side” vuri re që disa prindër lidhnin tullumbacet në krahët dhe këmbët e foshnjave të tyre, kështu vendosi të zbulojë pse e bëjnë këtë. Është e rëndësishme të bëni aktivitete që ndihmojnë fëmijën tuaj të zhvillojë aftësi të ndryshme, sipas terapistes pediatre, Rachel Coley.

Për të bërë detyra të përditshme, duhet të kemi aftësi të mira motorike. Këto aftësi fillojnë të zhvillohen menjëherë pas lindjes së foshnjës, dhe ndërsa rriten, ata gradualisht mësojnë të bëjnë më shumë. Nëse disa nga piketat e zhvillimit të aftësive motorike bruto dhe të imëta nuk arrihen, kjo mund të ketë efekte negative në jetën e tyre.

Kjo mund të nënkuptojë që muskujt e tyre nuk mund të zhvillohen siç duhet, ose që do të kenë vështirësi në bashkëveprim me sendet e përditshme, siç janë librat dhe lodrat. Mund të ndikojë edhe në mënyrën se si ata ndërveprojnë me fëmijët e tjerë, duke çuar në vetëvlerësim të ulët.

Loja me një tullumbace mund të ketë shumë përfitime për fëmijën.

Një mënyrë për të luajtur me tullumbacet është t’i lidhni ato të mbushura me helium lirshëm rreth duarve ose këmbëve të fëmijës tuaj dhe thjesht t’i lini të lëvizin trupin e tyre. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të forcuar aftësitë motorike bruto dhe muskujt e syve për të përmirësuar përqendrimin. Kur fëmija lëviz krahët dhe këmbët, ata mund të dëgjojnë që tullumbacet lëvizin dhe krijojnë zhurmë, e cila gjithashtu mund t’i ndihmojë të mësojnë për shkakun dhe pasojën.

Ky aktivitet gjithashtu ndërton forcën e qafës kur ata tërheqin mjekrën për të parë poshtë këmbëve të tyre. Kjo forcë e qafës do të jetë e rëndësishme më vonë kur të mësojnë të rrokullisen. Është më mirë ta bëni këtë aktivitet kur fëmija është ndërmjet 1 dhe 5 muajsh, para se të dinë se si të rrotullohen dhe kur nuk janë ende të interesuar të hanë gjithçka.

Është e rëndësishme të theksohet se duhet të jeni gjithmonë me fëmijën tuaj kur ai luan me tullumbace, ​​pasi mund të jetë një rrezik mbytjeje.

Për fëmijët e rritur, ka gjëra argëtuese që mund të bëjnë me tullumbace gjithashtu që mund të përmirësojnë koordinimin e tyre të syve, aftësitë motorike të imëta dhe aftësitë motorike bruto. Për shembull, mund t’i kërkoni fëmijës tuaj goditni një tullumbace jo-helium mbrapa dhe me radhë me duart, gishtat ose kokën, ose ata mund ta shkelmojnë atë me këmbë. Ata gjithashtu mund të luajnë tenis me tullumbace.

Nëse zgjidhni dy tullumbace të ngjyrave të ndryshme, fëmija juaj mund të praktikojë njohjen e ngjyrave, të mësojë për botën, si mënyrën e funksionimit të gravitetit; dhe të mësojë të kategorizojë objektet. Ata gjithashtu do të mësojnë fjalë të reja teksa argëtohen. Për shembull, fjalë si “graviteti” dhe “heliumi” do të jenë patjetër të reja për ta.

Përveç kësaj, loja me tullumbace kërkon që fëmijët të jenë shumë më aktivë sesa janë kur luajnë me lodra në dysheme, ose kur vizatojnë në një tavolinë. Kjo do të thotë se ky aktivitet është gjithashtu i mirë për shëndetin e tyre fizik.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor