Shëndeti i gruas 29 Dhjetor 2020

8 këshilla për t’u kujdesur për veten nëse keni kaluar depresion ‘post partum’

Shëndeti i gruas

Nëse diagnostikoheni me depresionin e paslindjes ose nëse mendoni se vuani nga kjo sëmundje, është e rëndësishme të kërkoni përkujdesje profesionale. Për ta marrë veten, mundohuni të ndiqni këshillat e mëposhtme: 

1-pushoni sa më shumë. Kur foshnja të jetë në gjumë, pushoni edhe ju; 

2-hani si duhet. Mundohuni të konsumoni sa më shumë drithëra, fruta dhe perime;

3-merruni çdo ditë me veprimtari fizike;

4-ruani lidhjet me të afërmit dhe miqtë tuaj; 

5-kërkojuni atyre t’ju ndihmojnë me foshnjën dhe punët e shtëpisë;

6-kushtojini pak kohë vetes. Vishuni, dilni nga shtëpia ose takoni një shoqe; 

7-bisedoni me nëna të tjera. Pyeteni mjekun nëse ka grupe nënash të reja në komunitetin tuaj; 8-

8-mundohuni të kaloni pak kohë vetëm me partnerin.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor