Kujdesi per trupin 9 Tetor 2020

Mënyra e duhur për të prerë thonjtë e këmbëve që mos të futen në mish, sipas ekspertëve

Kujdesi per trupin

Nëse jeni të prirur që thonjtë e këmbëve t’ju rriten brenda në mish, ose nëse thonj delikatë, shkurtimi i tyre në një formë specifike mund t'ju ndihmojë. Sipas Dr. Miguel Cunha, një kirurg pediatrik i çertifikuar nga bordi dhe themelues i Gotham Footcare dhe Marcela Correa, një pedikurist mjekësor dhe pronar i Medi Pedi NYC, forma më e mirë për thonjtë e këmbëve është e sheshtë e gjitha.

"E rëndësishme është të shmangni prerjen e thonjve të këmbëve në formë  rrumbullake ose me kënd për të parandaluar rritjen e thonjve në mish ", thotë Cunha. "Sapo thonjtë të priten drejt duhet mnjëherë të përdorni limën në skajet e tyre për të limuar majat”

"Kjo formë do të lejojë që thonjtë të rriten drejt, gjë që do t'i parandalojë ata të futen në lëkurën tuaj.”

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor