Kopshtaria 30 Janar 2014

Lulja Bozhuri

Kopshtaria

Lulja Bozhuri në shikim të parë i ngjanë shumë trëndafilit, por realisht është shumë e ndryshme. Kjo lule vazhdimisht lulëzon, por edhe njihet si lule me tufë të mbyllur.

Lule Bozhuri në botë kultivohet prej më shumë se 1000 vite. Nuk ka shumë kërkesa për mirëmbajtje, i përballohen kushteve të ndryshme atmosferike. Ka shumë ngjyra nga kjo lule, por pa dyshim që e kuqja dhe ajo e bardhë janë më të kërkuara. Lulja bozhuri përdoret shumë edhe për përgatitje të buqetave më lule, sidomos me rastin e martesës.

Në vazhdim do të ju sjellim disa lloje të bozhureve, shpresojmë të ju pëlqejnë.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor