Ëmbëlsira 19 Gusht 2020

Panna cotta me çokollatë të bardhë dhe rrush

Ëmbëlsira

Nga LINDA FISHTA/Fotografia ARMAND HABAZAJ

Koha e pe?rgatitjes - 30 minuta
Pe?rbe?re?sit pe?r tave? drejtke?nde?she 25x15 cm:
700 ml pana
120 g çokollate? e bardhe?
14 g xhelatine? (7 flete? x 2 g) i gjeni me emrin “Colla di Pesce”
2 bustina vanilje
rrush te? freske?t te? bardhe? dhe gjethe rrushi pe?r zbukurim ose fruta te? tjera te? freske?ta sipas de?shire?s
Pe?rgatitja: Ne? nje? tas me uje? te? ftohte?, ve?me? flete?t e xhelatine?s te? hidratohen pe?r rreth 10 minuta. Nde?rkohe?, presim çokollate?n ne? copa te? vogla. Ne? nje? tenxhere te? voge?l, hedhim pane?n bashke? me vaniljen dhe e ve?me? te? ngrohet ne? flake? te? ule?t duke e pe?rzier vazhdimisht dhe e heqim sapo te? ngrohet, pa marre? vale? akoma. Shtojme? menje?here? çokollate?n dhe flete?t e xhelatine?s, te? cilat i shtrydhim mire? me dore? pe?r t’u hequr ujin e tepe?rt. I pe?rziejme? mire? me luge? druri ose me rrahe?sen e veze?ve me dore? derisa te? shohim qe? jane? tretur dhe kemi nje? mase? homogjene.
Hedhim mase?n e krijuar ne? nje? tave? te? lagur me? pare? me uje? te? ftohte? ose te? veshur me plastmase? kuzhine. E le?me? te? pushoje? ne? fillim ne? temperature? ambienti dhe me? pas ne? frigorifer, pe?r jo me? pak se 6 ore?. Kur ta she?rbejme?, e zhysim tave?n ne? nje? tave? me? te? madhe me uje? te? valuar, pe?r 30 sekonda (duke patur kujdes te? mos na laget tava brenda) ose e nxjerrim ne?pe?rmjet plastmase?s qe? kishim ve?ne? me? pare? dhe pastaj e pe?rmbysim mbi nje? pjate? te? madhe.
E zbukurojme? sipas de?shire?s me rrush ose fruta te? tjera freske?ta.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor