Marredhenia ne çift 30 Korrik 2020

“Një recetë për seksin”; ky është orari ideal për të kryer marrëdhënie në çift sipas studimeve

Marredhenia ne çift

Nëse ndiheni sikur ju dhe partneri jeni “grindur” me jetën tuaj seksuale, koha mund të jetë faktori i gabuar. Ndonjëherë koha më e e mirë për të bërë dashuri për njërin gjithashtu ndodh të jetë koha më e keqe për tjetrin.

Ka të bëjë me kohën dhe epshin

Një studim i vitit 2018 në "Frontiers in Psychology", zbuloi se koha e epshit së burrave dhe grave është në kohë të kundërt: Gratë ndiejnë dëshirën më të madhe në mbrëmje, ndërsa burrat në  mëngjes. Dhe përderisa ky është një lajm i mirë për çifte të të njëjtit seks, ai paraqet probleme për partnerët burrë dhe grua.

Nuk është për t'u habitur, studimi zbuloi se çifti mesatar ka shumë të ngjarë të kryejë seks midis 9 p.m. dhe mesnatës. Sidoqoftë, koha e duhur për kohën e argëtimit është e lakueshme, thonë studiuesit: Studimi zbuloi se çiftet e kënaqura seksuale janë më shumë në sinkron me kohën e tyre të preferuar për të bërë seks.

Koha më e mirë për të kryer marrëdhënie seksuale është koha kur jeni duke pushuar dhe relaksuar.

Të dy Dr. Breus dhe Thomas bien dakord që të bëni dashuri ndërkohe që jeni gjysmë të fjetur është diçka shumë e mirë. Ndërsa jeni duke pushuar natën, trupi juaj po ndërton hormone, dhe gjithashtu do të zgjoheni me më shumë energji dhe kreativitet  "Tani ju keni një recetë për seksin në mëngjes," thonë ata.

Seksi i mëngjesit mund të mos jetë ideal për çifte me orare të hershme ose të papajtueshme, kështu që Thomas rekomandon të bëheni krijues me kohën e seksit. Provo të takohesh në shtëpi për ca kohë reth pasdites ose mesditës.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor