Aktualitet 30 Qershor 2020

Sërish një virus i rrezikshëm? Kina në alarm nga këto kafshë

Aktualitet

Një virus i ri gripi ka potencial te forte qe te shndërrohet ne pandemi. Alarmin e japin shkencëtaret ne Kine, raporton BBC. Sipas te dhënave te fundit ai është shfaqur te derrat, por studimet thonë se mund te infektoje edhe njerëzit.

Studiuesit janë të shqetësuar se ai mund të pësoje mutacione dhe te përhapet lehtësisht nga një person tek tjetri dhe te shkaktoje kështu një shpërthim global.

Edhe pse sipas shkencëtareve nuk është problem për momentin, ata thonë se ai ka “të gjitha shenjat” për t’u përshtatur dhe për te infektuar njerëzit. Për ketë, duhet mbajtur nen monitorim.

Ndërkohe qe si virus i ri, nuk ka te dhënave lidhur me imunitetin qe mund te paraqesin njerëzit lidhur me te.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor