Letra 14 Prill 2020

"Deshe të më merrje frymën, por dola më i fortë" letra e hapur drejtorit të Urgjencës Kombëtare drejtuar Koronavirusit

Letra

Drejtori i Urgjencës Kombëtare Skënder Brataj para pak kohësh lajmëroi që ishte i prekur nga COVID-19, por ditën e sotme bëhet me dije që ai është shëruar dhe ka dalë negativ në dy testet e bëra dhe ka reaguar në lidhje me këtë nëpërmjet një postimi në rrjetet sociale.
Ai në faqen e Qendrës Kombetare të Urgjencës ku shkruan se ia ka dalë pavarësisht se kishte momente kur ndjente frikë.

Postimi i plotë:  I nderuar Coronavirus i pabesë! Ju erdhët fshehtas.
Fshehtas punuat dhe kërkuat me çdo kusht trupin tim, ndërsa isha me kolegë në front duke u përgatitur si të mbroheshim nga ty. Ju filluat të më kafshoni dhe të më bëni që të vuaj duke më hequr buzëqeshjen, duke tentuar të më mernit edhe frymën! E vërteta është se edhe më frikësuat për një moment, më bëtë të ndjehem i pasigurt, sepse këtë herë isha pacient, isha i dobët, i zbehtë, i hutuar dhe i lënduar. Isha i papërgatitur sepse ishte hera e parë që takoheshim.

Por ju Coronavirus harruat se pas sulmit tuaj, që shkaktonte shumë dhimbje, kishte një mbështetje shumë të madhe të qindra njerëzve, miqve, shokëve dhe mbi të gjitha familjes. Lutjet e shumë njerëzve në të gjitha besimet, më bënë që të ndjehem i mbrojtur, i rrethuar me humanizëm, me dashuri dhe solidaritet dhe unë normalisht do të nxisja vullnetin dhe kurajon, për të të luftuar me të gjitha forcat.

Wau Wau, ja dola! Ju humbët me mua, por na ndryshuat dhe na bëtë të reflektojmë të gjithëve, se një qënie kaq e vogël si ju, mundët të bllokonit një botë kaq të madhe në pak kohë. Ju na mësuat që lufta me ju do të vazhdojë, prandaj ne po studjojmë të gjitha pikat e dobëta që keni, sepse jemi të sigurt që do ta fitojmë luftën kundër jush.

Mendoni se bota nuk ka çfarë t’ju bëj? Mendoni se bota do të rri duarkryq? GABONI!

Na mësuat që jeta është e shtrenjtë, jeta është e bukur, ajo jetohet vetëm njëherë, jeta është pasuria më e madhe që kemi, është gjëja më e çmuar, prandaj ajo duhet jetuar! Për këtë keni të drejtë, ajo duhet respektuar, asaj duhet ti kushtohemi më shumë. Ju na rikujtuat që jeta e të gjitha shtresave të shoqërisë para sëmundjeve është e barabartë.

Por, për ju Coronavirus, pra COVID-19, është pak ndryshe; jeni më i shpejtë, shpërndahesh shumë, në një kohë të shkurtër dhe shkaton shumë demtime. Është hera e parë që trajtimi yt është i njëjtë për të gjithë. Është hera e parë që COVID-19 kurohet dhe vlerësohet njësoj për të gjithë pa dallim: pa privilegje, pa arrogancë, pa njohje, pa moshë, pa besim fetar, pa pasuri, pa pozitë, pa ngjyrë politike!

Ne do ta fitojmë luftën kundër teje, sepse do të privohemi nga liria, nga pasuria, nga mirëqënia, nga privilegjet, nga përqafimet, nga shumë gjëra te tjera për aq kohë sa do të na duhet për të të mundur!
Do ja dalim të gjithë së bashku!

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor