Guide per shendetin 11 Mars 2020

Antibakterialët natyral që të kujdeseni për veten në këto ditë të vështira

Guide per shendetin

Në këto momente të vështira që po kalojmë është e rëndësishme që të kujdesemi për veten dhe në mënyra të tjera përpara se të arrijmë tek ilacet:

Antibiotikët kanë shpëtuar pafundësisht jetë njerëzish, duke i bërë infeksionet vdekjeprurëse të përkohshme. Sidoqoftë praktikat e zakonshme të antibiotikëve i kanë bërë mikroorganizmat që të pështaten me disa lloj antibiotikësh. Ndaj në ditët e sotme po përballemi me probleme edhe më të mëdha, me "superviruse". Këto superviruse nuk i përgjigjen terapive të antibiotikëve pasi bëhen gjithnjë e më të fuqishme.

Lista në vijim përmban antibakterialet më të fuqishme naturale, të cilat mund të përdoren ndaj infeksioneve të ndryshme

- Mjaltë natural
- Rrënjë rrepe
- Uthull molle
- Lëng qepe
- Spec djegës
- Ekstrakt i vajit të rigonit
- Ekstrakt xhixnxheri
- Hudhrat
- Shafrani i Indisë

Nga ana tjetër, këto janë antibiotikët natyral më të fuqishëm antikërpudhorë, të cilat mund të ndihmojnë në parandalimin apo trajtimin e acarimit të lëkurës, të infeksionit maja, ndaj mbirritjes së kërpudhës "candida albicans" dhe ushqimeve të caktuara:

- Mjalti natural
- Ekstrakti i xhinxherit
- Shafrani i indisë
- Uthulla e mollës

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor