Kujdesi per fytyren 23 Shkurt 2020

A duhen zbardhur dhëmbët? Mjekët tregojnë sa e këshillueshmë është

Kujdesi per fytyren

Nëse po kërkoni të ndriçoni buzëqeshjen tuaj, atëherë ky udhëzues është për ju! Mësoni më shumë rreth zbardhjes së dhëmbët

Disa zakone jetese mund të lënë njolla në dhëmbët tanë ose t'u japin atyre një nuancë të verdhë. Cigare, alkool, kafe, madje edhe soda mund të zbardhin dhëmbët tanë pavarësisht nga larja e rregullt. Ndërsa kjo nuk do të thotë që dhëmbët tuaj janë jo të shëndetshëm, një buzëqeshje e verdhë mund të jetë jo tërheqëse dhe mund të ndikojë në vetëvlerësimin tuaj.

Pra, nëse po kërkoni të ndriçoni buzëqeshjen tuaj, atëherë ky udhëzues është për ju! Mësoni më shumë rreth  zbardhnjes së dhëmbët:

Cfarë është zbardhja e dhëmbëve?

Zbardhja e dhëmbëve është procesi i heqjes së njollave nga dhëmbët tuaj. Në varësi të metodës së përdorur, procesi ose do të heq njollat e jashtme nga dhëmbët tuaj ose do të synojë të ndryshojë ngjyrën e jashtme të vetë dhëmbit.

A është e sigurt zbardhja e dhëmbëve?

Po. Metodë e zbardhjes së dhëmbëve të përdorur, pavarësisht nëse bëhet fjalë për zbardhjen me lazer ose për një mënyrë të bërë në shtëpi, është e sigurt kur bëhet siç duhet. Nëse nuk jeni të kujdesshëm, përdorimi i tepërt i produktevepër zbardhje mund të djegë mishrat e dhëmbëve. Zbardhja e dhëmbëve gjithashtu mund të dobësojë smaltin e dhëmbit tuaj, duke e bërë atë të prirur për të dëmtuar.

Pra nëse doni që të zbrdhni dhëmbët dhe mos ti dëmtoni ato duhet me patjetër të shkoni tek një dentist që t'ju këshillojë.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor