Kujdesi per fytyren 23 Shkurt 2020

Nga Vitamina A deri tek E ja cfarë efektesh kanë për fytyrën tuaj ; si e shëndrojnë lëkurën në vetëm pak ditë

Kujdesi per fytyren

Shumica prej nesh me siguri e njohim vitaminën C kur bëhet fjalë për t'u kujdesur për ushqimin, por kur bëhet fjalë për lëkurën, gjërat mund të bëhen pak konfuze. Vitamina të ndryshme synojnë rregullime specifike për lëkurën, kështu që njohja e përbërësve  do t'ju ndihmojë të gjeni rrugën e duhur të bukurisë kur kërkoni për produktet tuaj të ardhshme. Këtu është A deri tek E e përbërësve thelbësorë dhe si mund të shndërrojnë lëkurën tuaj nga mjerimi në shkëlqim.

Vitamina A (Retinol)

Vitamina A, e njohur më mirë si Retinol në lëkurë, është një nga përbërësit më të mirë për të shëruar një mori shqetësimesh për lëkurën. Me përdorim të rregullt të hidratuesin tuaj, Retinoli madje mund të zbardhë tonin e lëkurës, të merret me çështje të bezdisshme të pigmentimit dhe mund të zvogëlojë dukshëm pamjen e shenjave

Vitamina B

Vitamina B është fantastike për uljen e inflamacionit, qetësimin e skuqjes dhe forcimin e lëkurës, kështu që është veçanërisht e përshtatshme për lëkurën e ndjeshme. Vitamina B gjithashtu ju jep hidratim dhe është e mirë për përmirësimin e shkëlqimit dhe përsosmërinë së përgjithshme të lëkurës.

Vitaminë C

Nëse jeni duke kërkuar një zgjidhje për rrudhat dheh fytyra të duket më e rinuar, atëherë vitamina C është përbërësi I duhur për ju. Karakteristikat e saj antioksiduese ndihmojnë lëkurën të ripërtëritet dhe aciditeti i saj ndihmon lëkurën në shërimin e vetes ndërsa promovon prodhimin e kolagjenit.

Vitamina E

Vitamina E zakonisht është e njohur për punën e mrekullueshme të shërimit të plagëve dhe shenjave, por a e dini se gjithashtu ndihmon në mbrojtjen e lëkurës nga ndotja? Ajo gjithashtu ka veti  hidratuese për lëkurën e thatë.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor