Femijet 19 Shkurt 2020

Fëmija juaj ecën në majë të gishtave? Ja çfarë tregon kjo për shëndetin e tij

Femijet

Ecja në majë të gishtave mund të jetë normale për fëmijët e moshës 12-15 muaj pasi provojnë pozicione të ndryshme të këmbëve. Në përgjithësi, kjo lloj ecje nuk është asgjë për t'u shqetësuar derisa fëmija juaj të mbush 2 vjeç. Zakonisht, ajo ndalet në moshën 5 vjeç.

-Nëse fëmija juaj nuk e ndalon këtë mënyrë të ecuri dhe pas moshash 2 vjeçare, mund të keni nevojë të shihni një mjek. Kontrolloni së pari këmbët e fëmijës tuaj për të parë nëse ata kanë muskuj të ngushtë këmbësh, ngurtësi në tendinën e Akilit, ose keni një vështirësi me koordinimin.

-Mund të ketë probleme me muskujt e pulpave: Kjo është një gjendje gjenetike që mund të diagnostikohet duke kontrolluar muskujt e këmbëve të një fëmije. Në këtë rast, muskujt e tyre janë zakonisht të dobët. Nëse fëmija juaj ka ecur drejt dhe  normalisht dhe atëherë krejt papritur filloi të ecë në gishtat e këmbëve, distrofia muskulare mund të jetë shkaku.

-Probleme me shtyllën kurrizore: është një çrregullim i natyrës neurologjike. Mund të shkaktojë një kufizim të lëvizjes në palcën kurrizore dhe në vetë kolonën kurrizore. Ndodh kur palca kurrizore është e lidhur me indet rreth shpinës si në bazën e saj, si rezultat, ndërsa shtylla kurrizore rritet, palca kurrizore zgjatet dhe nervat dëmtohen.

- Një shtyllë kurrizore jo e drejtë mund të jetë arsyeja pse një fëmijë ecën në gishtat e këmbëve. Kjo gjendje e bën të vështirë dhe me dhimbje ecjen e drejtë. Duhet të kontrollohet menjëherë nga një mjek.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor