Guide per shendetin 15 Shkurt 2020

6 shenjat e sigurta që tregojnë fillesat e diabetit tipi 2; Ja çfarë nuk duhet të neglizhoni

Guide per shendetin

Nëse vuani nga diabeti i Tipit 2, ju keni pa dyshim një ose më shumë nga simptomat e mëposhtme. (Por mund të jeni në fazat e para të sëmundjes dhe të mos keni asnjë nga këto simptoma.)


Shumë etje, gojë të thatë, urinim të shpeshtë: kjo ndodh pasi organizmi e përdor ujin për të eliminuar glukozën e tepërt me anë të urinës.
Shikim të turbullt: për shkak se trupi dehidratohet, përdor të gjitha lëngjet e mundshme, përfshirë ato të syve, për të eliminuar glukozën.
Uri të tepruar: për shkak se qelizat nuk marrin glukozën e mjaftueshme për t’u ushqyer.
Lodhje dhe nervozizëm: për shkak të mungesës së energjisë, ushqimi kryesor i qelizave tuaja.
Probleme me tretjen: sepse pankreasi nuk prodhon vetëm insulinë, por edhe enzimat që i duhen organizmit për të tretur ushqimin. Nëse pankreasi nuk funksionon siç duhet, mungesa e insulinës dhe e enzimave vështirëson procesin e tretjes.
• Hipoglicemi: rënia e energjisë, për shkak të uljes së nivelit të sheqerit në gjak, është pasojë e dobësimit të mëlçisë dhe gjëndrave mbiveshkore.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor