Kujdesi per trupin 14 Shkurt 2020

Shëndosheni vetëm në pjesën e vitheve? Ja çfarë tregon kjo për gjendjen tuaj shëndetësore

Kujdesi per trupin

Shumë studime zbulojnë se aty ku ne mbajmë më shumë yndyrë  mund të parashikojnë gjendjen e zemrës dhe enëve të gjakut. Gratë që janë mbipeshë në pjesën e të pasmeve kanë rrezik më të lartë për gjëra të tilla si presioni i lartë i gjakut ose goditja në tru. Pra, kjo do të thotë që të pasmet tuaja mund të tregojë shumë gjëra për shëndetin.

-Forma katrore e të pasmeve ka ruajtje të yndyrës. Kjo mund të nënkuptojë që nuk ushtroheni mjaftueshëm ose keni zgjedhur programin e gabuar për trajnimin tuaj që nuk po ju ndihmon të digjni yndyrën në vende të vështira. Gjithashtu, mund të shkaktohet nga një hormon i cili quhet kortizol që mund të provokojë probleme me gjumin.

Njerëzit në formë katrore zakonisht kanë metabolizëm të mirë dhe fitojnë peshë proporcionalisht.

rekomandime:

Numëroni kaloritë tuaja, por nuk ka nevojë të jeni në një dietë të rreptë.

Është më mirë t'i kushtoni vëmendje shpatullave dhe kofshëve. Kjo do t'ju ndihmojë të merrni forma të dëshirueshme.

- Forma e “zemrës” të se pasmeve shoqërohet shumicën e rasteve me belin e hollë dhe pjesën poshte të trupit të mbushur. Njerëzit që kanë këtë formë kanë tendencë të humbasin yndyrën lehtë, por kur fitojnë, dhjami shkon në pjesën e pasme.

rekomandime:

Rishikoni dietën tuaj. Konsumoni më shumë proteina, perime dhe fruta.

Përqendrohuni në stërvitjen e pjesës së poshtme të trupit tuaj. Vrapimi dhe ecja mund të jenë shumë të dobishme për ju.

-Forma e të pasmeve rrumbullake: Kjo është forma e një personi të shëndetshëm. Gjithçka është proporcionale. Nëse zhvilloni një mënyrë jetese të gabuar, dhjami mund të formohet në pjesën e këmbëeve, kështu që është më mirë të kontrolloni shëndetin tuaj në mënyrë që të mos humbni formën tuaj të përsosur.

rekomandime:

Konsumoni kalori sipas peshës së trupit tuaj dhe mos harroni stërvitjen fizike.

-          Forma trekëndëshe e vitheve: Me moshën, dhjami në të pasmet tona fillon të lëvizë në pjesë të tjera të trupit. Kjo mund të ndodhë për shkak të niveleve të ulëta të estrogjenit. Mund të çojë në probleme të zemrës, depresion, kocka të dobëta, rreziqe të infeksioneve urinare dhe shtim në peshë.

rekomandime:

Mirëmbani dietën tuaj.

Mbroni zemrën tuaj nga dhjami. Bëni stërvitje rregullisht.

Konsultohuni me një specialist (mjekun tuaj) se cili lloj trajnimi është më i përshtatshmi për ju.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor