Guide per shendetin 14 Shkurt 2020

Tualetet publike janë vatra infeksioni; këto janë pozicionet e të ulurit që duhet të shmangni

Guide per shendetin

Matematika është kudo dhe të ulurit në WC nuk bën përjashtim! Rezulton se këndi i krijuar nga përkulja juaj kur uleni në tualet ndikon në shëndetin tuaj! Me fjalë të tjera, ekziston një mënyrë e drejtë dhe një mënyrë e gabuar për t'u ulur në tualet.

1-Sipas këtij studimi, mbledhja(si në foto) është pozicioni më i mirë! Sigurisht, për perëndimorët, kjo mund të mos jetë ideale pasi tualetet janë të dizajnuara që njerëzit të ulen mbi to dhe të përkulen pak përpara.

2-Në varësi të këndit të përdorur, përkulja përpara mund të mos jetë ideja më e mirë. Në fund të fundit, pavarësisht nëse jeni ulur apo jo, ka diçka të tillë si pozicioni i duhur i zorrëve. Nëse jeni një “i dobët”, përkuluni në të gjithë rrugën deri sa bërrylat të prekin gjunjët sepse në këtë mënyrë krijoni pozicionin ekzakt për zorrët tuaja

3-Sipas një studimi tjetër përkulja dhe mbështetja prapa  është diçka jo e mirë pasi në këtë rast, këndi i krijuar midis muskujve puborectalis dhe rektumit ju bën të sforcoheni më shumë.

Pozicioni i duhur i tualetit është i rëndësishëm. Në një zbulim të fundit, shkencëtarët nga Belgjika vërtetuan se mikrobet e zorrëve mund të ndikojnë në sistemin tuaj nervor, duke ndikuar kështu në gjendjen shpirtërore. Mbetet e paqartë se çfarë lidhje ka midis shëndetit mendor dhe baktereve. Por ajo që duket se është e vërtetë është se një çekuilibër në bakteret e zorrëve, i cili mund të krijohet duke u ulur në pozicionin e gabuar në banjë, mund të shkaktojë çrregullime kronike.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor