Aktualitet 14 Shkurt 2020

Burrat shqiptarë më të dashuruarit; Në vendin tonë shënohet numri më i madh i blerësve të luleve

Aktualitet

INSTAT ka bërë një studim së fundi për sa i përket luleve të shituara në vendin tonë në raste të festave por dhe në përditshmëri. Për Shën Valentin numri I buqetave që  blihen është tre herë më i madh se në vitin 2013.  Që nga viti 2019 janë importuar lule me vlerë gati 1 miliard lekë , 4 % më shumë se viti I mëparshëm.

Por kjo nuk është vlera më e madhe pasi në 2017 ka shënuar importi I luleve 1.07miliardë lekë. Këto lule vijnë kryesisht nga Hollanda, Italia, Greqia.

Ndërkohë, në vitin 2019 është shënuar një rritje e lartë e luleve të importuara nga Kolumbia, me vlerë 38 milionë lekë, trefishuar në krahasim me një vit më parë.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor