Floket 10 Shkurt 2020

“Çfarë ha goja e tregojnë flokët”; 4 ushqimet që ndihmojnë në zgjatjen dhe shkëlqimin e tyre

Floket

Për shumë njerëz, rritja e shëndetshme e flokëve është diçka që mund të jetë e vështirë të arrihet. Në fakt, afro 85 % e burrave pësojnë një farë humbje të ndjeshme të flokëve deri në moshën tridhjetë e pesë vjeç, dhe afërsisht 25%  e burrave që vuajnë nga humbja e flokëve dhe rrallimi fillojnë të bëjnë kështu përpara se të mbushin moshën 21.

Gratë gjithashtu vuajnë nga rrallimi i flokëve dhe nga vështirësia për ti zgjatur ato. Pra, çfarë mund të bëhet për këtë? A ka mënyra natyrale për të promovuar rritjen e flokëve?

Përgjigja është, po! Kërkimet kanë gjetur disa ushqime që në të vërtetë mund të ndihmojnë flokët tuaj të rriten, dhe këtu janë katër nga ato:

Zarzavate me gjethe: Me të vërtetë duhet t'i kushtoni vëmendje asaj këshille. Perimet me gjethe si spinaqi dhe kale pasi japin një dozë të shëndetshme të hekurit që është një mineral i nevojshëm për qelizat e shëndetshme të flokëve.

Agrumet: Portokallet, limonët, qitrot janë të gjithë shembujt e agrumeve që janë të mbushura me vitaminë të mrekullueshme C, e cila ju ndihmon për shkëlqimin e flokëve.

Patate e ëmbël: Ndërsa mendoni se flokët tuaj rriten ngadalë, në të vërtetë është problemi i indëve dhe jo i flokëve! Edhe kështu, në mënyrë që ato inde të funksionojnë, vitamina A është thelbësore.

Vezë: Proteina është një përbërës kryesor në rritjen e shëndetshme të flokëve thjesht sepse flokët janë bërë nga proteina. Keratina është brenda çdo fije floku, duke e bërë atë kaq të rëndësishme për të mbajtur një dozë të shëndetshme të proteinave në dietën tuaj.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor