Kujdesi per trupin 9 Shkurt 2020

Deodorant apo antidjersë? Cili është ndryshimi dhe cili është i duhur për ju dhe mposhtjen e aromës së keqe të djersës

Kujdesi per trupin

Cili është ndryshimi midis deodorantit dhe antidjersës? Deodorantët parandalojnë erën e trupit dhe antidjersa ju ndihmon të ndaloni djersitjen. E thjeshtë, apo jo? Deodoranti parandalon krijimin e baktereve, gjë që parandalon fermentimin e djersës, e cila nga ana tjetër parandalon erën e trupit. Disa deodorantë përdorin alkool për të vrarë bakteret, ndërsa të tjerët ngadalësojnë rritjen e baktereve me substanca të tjera. Disa nga deodorantët me erë më të mirë shpesh përdorin aromat për të maskuar djersën.

Ndërsa deodorantët zakonisht aplikohen gjatë gjithë ditës, antidjersa supozohet se do të aplikohen një natë më parë se të dilni - kjo i jep komponimeve alumini kohë për të bërë  efekt në gjëndrat e djersës. Antidjersa mund të aplikohet edhe në zona të tjera të djersitura përveç sqetullave, por kjo nuk rekomandohet me deodorantin. Nëse ende po mendoni se cila është e duhura për ju, janë të dyja. Nëse doni që dhe mos të djersiteni dhe të mbani erë të mirë duhet të përdorni të dyja!

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor