Shëndeti i gruas 4 Shkurt 2020

Mungesa e serotoninës: Si ta kuptoni dhe trajtoni

Shëndeti i gruas

Një mungesë serioze e serotoninës pothuajse gjithnjë manifestohet me depresion, stres dhe humor të keq. Për më tepër, njerëzit me një mungesë serotonine shpesh ndryshojnë zakonet e tyre të të ngrënit.

Nëse ndiheni sikur hani një tortë të tërë me çokollatë ose keni parë ëndërra me patate të skuqura gjatë natës, kjo është mënyra sesi trupi juaj sinjalizon se keni mangësi të hormonit të lumturisë.


Burimet natyrore të serotoninës janë vezët, arrat dhe ananasi. Ky i fundit përmban bromelain, është një ferment që pengon fryrjenn.

Ushtrimet fizike dhe kalimi i sa  më shumë kohe jashtë jashtë rrit nivelin e serotoninës.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor