Shëndeti i gruas 4 Shkurt 2020

Shenja më e dukshme e kancerit në vezore që të gjithë e injorojnë

Shëndeti i gruas

Kur bëhet fjalë për llojet e kancerit që prekin në mënyrë disproporcionale gratë, kanceri i gjirit është më i njohuri. Është e rëndësishme të jeni në dijeni edhe me shenjat e kancerit të vezoreve. Shoqata Amerikane e Kancerit raporton se kanceri i vezores prek mbi 20,000 gra në çdo vit, dhe rreth 40 gra vdesin çdo ditë nga sëmundja. Por, sipas hulumtimeve të reja nga “Target Ovarian Cancer,” shumica e grave nuk do ta njihnin shenjën më të rëndësishme dhe të thjeshtë që jep ky kancer.

“The British charity” studioi 1.000 gra për të përcaktuar njohuritë e tyre mbi rrezikun dhe faktorët mbrojtës të kancerit të vezores. Në përgjithësi, vetëm një % e dinin që ndjeheni nevoja e shpeshtë për të urinuar është një simptomë e sëmundjes.

Zakonisht gatë që janë të prekura nga kjo sëmundje kanë nevoja të shpeshta për të shkuar në banje më shumë se normalja. Por gjithashtu mund të keni nevojë të shpeshtë për tualet sepse jeni e prekur nga diabeti, konsumi i tepërt i ujit, apo kur jeni shtatzënë.

Por është e rëndësishme shumë të jeni të vetëdijshëm për mundësinë e vogël që urinimi juaj i shpeshtë mund të tregojë diçka serioze.  Është mirë të lexoni njëherë rreth kësaj sëmundjeje përpara se të shqetësoheni më shumë se sa duhet.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor