Femijet 29 Janar 2020

Skuqja dhe irritimet e lëkurës nga pelenat tani e kanë një zgjidhje; me këto mënyra mund të lehtësoni dhimbjen e fëmijës tuaj

Femijet

Shëroni pjesën e acaruar që krijon pampersi tek fëmijët tuaj me këto trajtime të thjeshta në shtëpi që ndihmojnë edhe në skuqjet e rënda.

Ndodh gjithmonë në një moment të caktuar në jetën e çdo fëmije: skuqja nga pelenat. Mund të jetë po aq e thjeshtë sa pak skuqje ose aq komplekse sa një infeksion bakterial që ka nevojë për ilaçe.

Mënyra më e lehtë për të parandaluar skuqjen është të ndryshoni shpesh pelenat e foshnjës tuaj - edhe nëse ato janë thjesht të lagura. Shumë prindër përdorin një krem ose vaj për të trajtuar skuqjen nëse ndodh, por këto ilaçe natyrale mund të ndihmojnë:

Ajrimi : do të ndihmojë në shërimin e skuqjes shumë më shpejt sesa duke e mbuluar atë me një pelenë, sipas ekspertëve të Klinikës “Cleveland.” Mënyra më e lehtë për ta bërë këtë është duke lejuar që zona të thahet plotësisht.

Vaji kastorit: Vaji i kastores mund të lehtësojë dhimbjen dhe të ndihmojë në trajtimin e skuqjes së, thotë Bindiya Gandhi, një mjek familjar në North Decatur. "Është antibakterial dhe antifungal," thotë ajo. "

Qumështi i gjirit: është i pasur me acide yndyrore dhe veti forcuese të imunitetit, thotë Dr. Gandhi. "Lyeni zonën me disa pika qumësht gjiri për të qetësuar inflamacionin."

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor