Guide per shendetin 23 Janar 2020

Nëse gjuha juaj ju jep këto 6 shenja, KUJDES se mund te keni këto probleme shëndetësore

Guide per shendetin

 

Shpesh herë gjuha përdoret për të diagnostikuar sëmundje të ndryshme. Mund të habiteni, nga sa probleme shëndetësore mund t’ju tregojë ajo.

Forma e gjuhës: Ne e dimë që ngjyra dhe veshja mund të tregojnë çështje të ndryshme shëndetësore. Por forma e gjuhës gjithashtu mund të na thotë diçka.

Një gjuhë e hollë mund të nënkuptojë dehidrim dhe probleme metabolike.

Një gjuhë e fryrë mund të tregojë probleme tiroide ose infeksion.

Një gjuhë e trashë mund të tregojë se ju mungon vitamina B12.

Vija vertikale në gjuhë si në foton më poshtë është përgjegjëse për shtyllën kurrizore. Nëse është lakuar afër fundit të gjuhës, kjo mund të nënkuptojë probleme në palcën kurrizore.

Një lakim në mes të gjuhës si në foton më poshtë  mund të tregojë probleme në pjesën e kraharorit

Një vijë e lakuar në mesin e gjuhës mund të tregojë probleme në pjesë e qafës së mitrës.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor