Ushqimi i ekuilibruar 21 Janar 2020

7 shenja që ju sinjalizojnë se nuk po merrni mjaftueshëm proteina

Ushqimi i ekuilibruar

Ushqimet e pasura me proteina duhet të zënë një pjesë të mirë të regjimit tuaj ditor. Nëse mendoni se nuk jeni duke marrë proteina mjaftueshëm, provoni të shtoni më shumë ushqime të pasura me proteina dhe do të vini re ndryshime pozitive në trup. Por si ta merrni vesh se nuk po merrni mjaftueshëm proteina?

Ja se si ju sinjalizon trupi:

1.Ënjtje e pjesëve të trupit

Nëse e ndieni trupin të ënjtur mund të jetë si pasojë e mungesës së proteinave në trup. Nëse vëreni ndonjë ënjtje të çuditshme, kontrolloni gjendjen tuaj dhe nivelin e proteinave.

2. Lodhje

Sëmundja e anemisë mund të shkaktohet nëse keni nivel të ulët të proteinave. Kur nuk merrni proteina të mjaftueshme mund të keni mungesë energjie, dhe të keni fytyrë të zbehtë.

3. Rritja e ndjenjës së urisë

Është e zakonshme të ndiheni gjithmonë të uritur nëse nuk merrni proteina të mjaftueshme. Filloni të hani proteinat në çdo vakt dhe meze për të hequr urinë, stabilizuar nivelin e sheqerit.

4.Mezi ju mbyllen plagët

Nëse jeni vrarë dhe nuk jeni shëruar në një kohë normale mund të jetë për shkak të mos ushqyerit me proteina të mjaftueshme gjatë ditës. Për riparimin e shpejtë të muskujve dhe plagëve të ndryshme, sigurohuni që të shtoni proteinën në vaktin tuaj.

5. Rënia e flokëve

Flokët kanë nevojë për proteina për tu forcuar dhe rritur.

6. Imuniteti i ulët

Nëse keni mungesë proteinash ju do të sëmureni më shpesh. Ju nuk do të jeni në gjendje të shmangni mikrobet dhe infeksionet e tjera.

7. Lëkura e thatë

Nëse keni lëkurën të thatë, me pamjen e saj si të copëtuar ose  të ashpër, konsultohuni me një mjek për të gjetur një dietë më të shëndetshme, që mund të nxisë përmirësimin e shëndetit të  lëkurës.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor