Shëndeti i gruas 15 Janar 2020

Pas lindjes cezariane keni këto mënyra të lehta për të rimarrë veten sa më shpejt pa ndihmën e mjekut

Shëndeti i gruas

Gati  1 në 3 gra bëjnë një lindje cezariane. kështu që është bërë gjithnjë e më e rëndësishme të njiheni me problemet dhe procedurat. Ka shumë gjëra që një nënë e re mund të bëjë për të ndihmuar procesin e shërimit menjëherë pasi t'i nënshtrohet një prerje cezariane:

-Pini antibiotik dhe hani ushqime të fermentuara: Antibiotikët që i janë dhënë një nëne gjatë operacionit mund të ndikojnë në bakteret e shëndetshme në zorrë. Për shkak të kësaj, dikush që ka bërë një lindje me prerje cezariane  duhet të pyesë mjekun e saj në lidhje me probiotikët, ose bakteret e gjalla, për të ndihmuar në rivendosjen e florës së shëndetshme të zorrëve. Kjo mund të ndihmojë në përmirësimin e imunitetit dhe madje parandalimin e diarresë. Ushqimi i fermentuar gjithashtu mund të ketë përfitime të ngjashme.

-Dilni për ecje: Pasi mjeku juaj ju lejon të filloni të ushtroheni, bëni shëtitje të shkurtër për rreth 30 minuta në të njëjtën kohë. Ecja mund të lëshojë gazrat, të rrisë qarkullimin, të zvogëlojë rrezikun për mpiksjen e gjakut, të përmirësojë funksionet e zorrëve dhe të ndihmojë trupin të shërohet. Në disa raste, një nënë mund të rekomandohet të shkojë për shëtitje të shkurtra sa më shpejt që ditën e parë të saj në shtëpi.

- Ushqyerja është e rëndësishme për nënat e reja. Kufizoni ushqimet inflamatore si mishi i kuq, buka e bardhë dhe ushqimet e skuqura. Provoni ushqime që janë anti-inflamatore si manaferrat, kale, brokoli, arrat dhe farat. Ushqimet me aminoacide, si mishi i pulës dhe salmoni, gjithashtu mund të ndihmojnë në riparimin e indeve.

-Pushoni sa më shumë: Pushimi është i rëndësishëm pas çdo operacioni serioz dhe një prerje cezariane nuk është përjashtim. Sigurisht, nuk është e lehtë të gjesh shumë kohë për të fjetur kur ke një të porsalindur në shtëpi. Në mënyrë ideale, një nënë e re duhet të përpiqet të fle kur fëmija fle dhe të marrë ndihmë nga të dashurit për të bërë kohë për të bërë një sy gjumë. Ndërsa ngarkesa e punës që vjen me një fëmijë të ri mund të jetë dërrmuese, pjesa tjetër është shumë e rëndësishme që shëndeti juaj të heqë dorë.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor