Kujdesi per trupin 12 Nëntor 2019

Metoda më e shpejtë dhe efektive për të eleminuar lythat; Ja si t'i trajtoni brenda pak javësh pa dhimbje

Kujdesi per trupin

Sipas Akademisë Amerikane të Dermatologjisë, lythat janë rritje të lëkurës të shkaktuar nga papilloma një virus normal që ndodh tek njerëzit.  Ato nuk janë kancerogjene, por janë  ngjitëse dhe mund të jenë të dhimbshme. Trajtimet tradicionale për lythat përfshijnë ngrirjen dhe djegien. Njerëzit të cilët janë të prirur ndaj lythave ose kanë lytha të përsëritura do të lehtësohen të dinë se ekziston një ilaç shumë më i thjeshtë dhe natyral duke përdorur një përbërës të zakonshëm shtëpiak. Sipas një studimi në Gazetën Ndërkombëtare të Dermatologjisë, ekstrakti i hudhrës ka provuar të jetë një trajtim efektiviv për lythat.

Aplikoni vaj hudhre të papërpunuar, të thërrmuara ose hudhër të freskët direkt tek lythat, sipas Livestrong.com. Për rezultate më të mira, aplikoni hudhër tre herë në ditë për të paktën një javë, ose derisa lythi të thahet. Revista Best Health rekomandon së pari të mbuloni lëkurën e shëndetshme rreth lythave me vazelinë, dhe më pas të aplikoni hudhër të thërrmuar në lyth dhe ta mbuloni me një fashë.

Një tjetër metodë natyrale për të eleminuar lythat është përzierja e vajit të kastorit me sodë buke


Një përzierje e vajit të kastorit dhe sodës së bukës mund edhe të jetë gjithashtu efektive kundër zmadhimit ët nishaneve. Aplikoni përbërësit e përzier në nishan, mbulojeni zonën me një fashë dhe mbajeni gjatë gjithë natës. Hiqeni fashimin dhe lani fytyrën në mëngjes. E përsërisni procedurën çdo natë derisa të shihni përmirësime.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor