Floket 17 Tetor 2019

Pse lëngu i qepës është nr.1 për rënien e flokëve?

Floket

Lëngu i qepës mund të përdoret për të trajtuar rënien dhe humbjen e flokëve. Në fakt shumë tonikë për rënien e flokut kanë si bazë lëngun e qepës dhe është provuar klinikisht se ai është klinikisht i provuar se funksionon kundra rënies së flokut. Ai vepron si stimulant duke promovuar rritjen e flokëve të rinj, duke rritur qarkullimin e gjakut dhe duke e mbajtur skalpin të pastër. Vepron gjithashtu si antiseptic.

Si ta përdorni

Grini ose prisni imët një qepë të madhe. Filtrojeni më pas për t’i marrë lëngun. Aplikojeni lëngun e saj në skalpin e kokës dhe lëreni për një orë. Qepa ka veti djegëse dhe aromë të rëndë prandaj mund të shtoni pak ujë trëndafilash në të. Lani flokët pas një ore me shampo. Ky trajtim mund të përdoret dy herë në javë, në varësi të faktit sa shumë iu bien flokët.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor