Guide per shendetin 19 Gusht 2019

Hap pas hapi 4 ushtrimet kryesore për të përmirësuar dhimbjen e skoliozës në vetëm 10 minuta

Guide per shendetin

Skolioza prek mijëra njerëz në të gjithë botën, por ka shumë mënyra që njerëzit të marrin trajtimin e duhur. Ndërsa ata nuk mund të kurojnë gjendjen, ka shumë ushtrime që njerëzit mund të bëjnë në shtëpi që mund të ndihmojnë në përmirësimin e shëndetit dhe mirëqenies së tyre. Kështu që ne po ndajmë këto hile të thjeshta për të ndihmuar në trajtimin e këtij shqetësimi kurrizor.

Shtrihuni ndërsa përkulni gjunjët dhe duke i mbajtur këmbët në dysheme. Shtrëngoni muskujt e stomakut dhe rrafshoni shpinën. Mbajeni këtë pozë për 5 sekonda. Bëni 2 grupe prej 10.

Shtrihuni në stomak, duke e mbajtur ballin me drejtim nga toka. Drejtoni krahët dhe këmbët. Ngrini njërën krah nga toka, ndërsa ngrini këmbën e kundërt. Nëse nuk jeni në gjendje ta bëni këtë, mbajini të dyja duart në tokë dhe ngrini vetëm këmbët.  Mbajeni pozicionin për 2 frymëmarrje.

Harkoni shpinën ndërsa shtrëngoni muskujt e barkut, duke imituar shpinën e një mace. Lëshojeni, duke e lënë barkun të bjerë dhe ngrini kokën lart në tavan, duke imituar shpinën e një lope. Bëni 2 grupe nga 10 herë.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor