Kujdesi per fytyren 16 Gusht 2019

Mënyrat më efektive për të hequr dyllin e tepërt pa dëmtuar veshët; Shpejt dhe pa dhimbje

Kujdesi per fytyren

Dylli i veshit është sistemi natyror i mbrojtjes së trupit për të mbajtur pluhurin, papastërtitë dhe bakteret jashtë kanalit të veshit. Fatkeqësisht, nganjëherë krijohet më shuam se sa duhet dhe bllokon kanalin, duke shkaktuar një humbje në dëgjim.

Zgjidhja është thjesht të hiqni dyllin e tepërt. Pyetja është se si ta bëni këtë? Edhe pse shumë njerëz përdorin kruajtëset e veshëve  Klinika Mayo thotë se kjo është një nga mënyrat më të këqija. Ju përfundoni duke e shtyrë dyllin në kanal dhe paketoni dyllin në mënyrë më të vështirë. Nëse keni probleme për të hequr qafe dyllin e veshit, provoni një nga mjetet më poshtë.

Uthull: Një tjetër mundësi është që të përzieni një uthull me uji. Healthline rekomandon një zgjidhje të 1 pjesë uthull, 1 pjesë peroksid hidrogjeni dhe 2 pjesë ujë. Shtrihuni dhe vendosni disa pika në vesh dhe prisni pesë minuta. Më pas uluni dhe prisni që veshi të thahet. Mund të nevojiten më shumë se një trajtim.

Vaj për fëmijë: Vaji për fëmijë mund të përdoret nëse nuk keni një vaj natyral. Klinika Mayo thotë që të hidhni disa pika në vesh dhe lëreni një deri në dy ditë para  se ta lani veshët gjatë dushit. Sigurohuni që ta thani veshin plotësisht.

Vaj: Një tjetër vaj i vjetër, por i mirë, mineral mund të përdoret për të zbutur dyllin. WebMD thotë që ta ngrohni vajin në temperaturën e dhomës para se ta vendosni në vesh. Përdorni dy pika dy herë në ditë për pesë ditë. Më pas shpëlani dyllin gjatë dushit.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor