Kujdesi per trupin 8 Gusht 2019

Mos e hidhni më KURRË lëngun e kastravecëve turshi; nuk duhet të humbisni këto përdorime surprizuese

Kujdesi per trupin

Nëse ende nuk e dinit, kastravecët turshi nuk përdoren vetëm për tu ngrënë. E nëse bëni pjesë në ato njerëz që i duan natyralë dhe jo turshi, duhet të mësoni që mund t’i përdorni në mënyra të ndryshme për pjesën e jashtme të trupit tuaj dhe jo vetëm në ushqime, sidomos lëngu që ngelet.   

Parandalon dhe lehtëson dhimbjet e muskujve: Një artikull nga Runners Connect tregon se nëse pini lëngun e kastravecëve turshi mund të shkurtohet koha e një ngërçi muskulor. Për më tepër, ngërçet e muskujve mund të shkaktohen nga elektrolite të reduktuara të cilat mund të zëvendësohen me lëngun turshi. Atletët kanë përdorur këtë metodë për vite me radhë dhe kanë pasur rezultate të shkëlqyera.

2. Kuron dhimbjet e kokës kur keni pirë shumë alkool një natë më parë: Kur një person pi alkool ata varfërojnë trupin e tyre nga natriumit dhe uji. Sipas Medical Daily, lëngu i turshive mund të rimbush nivelet e ulëta të natriumit dhe ta bëjë një person të ndjehet shumë më mirë.

3. Ndihmon në kontrollin e sheqerit në gjak : Uthulla ka qenë e lidhur për të ndihmuar trupin t'i përgjigjet insulinës lëngu i turshisë ka uthull, mund të ndihmojë në uljen e nivelit të sheqerit në gjak duke ngadalësuar tretjen pas ngrënies.

4. Kuron djegiet nga dielli: Një artikull nga Kitchn thotë se lëngu i turshive mund të ndihmojë në lehtësimin e djegieve nga dielli dhe promovimin e shërimit. Si? Uthulla e gjetur në lëng qetëson lëkurën. Për lehtësim shtesë, sigurohuni që lëngu të jetë i freskët.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor