Kujdesi per fytyren 2 Gusht 2019

MJAFT i shtypët pikat e zeza! E vetmja mënyrë për ti hequr pa shenja sipas dermatologëve është kjo

Kujdesi per fytyren

Stop! Sado  pika të zeza të kesh mos përdor më mënyrat me objekte të forta apo me duar pasi i dini pasojat; dhimbje, skuqje, shenja dhe lëkura e dëmtuar. Nuk është më një sekret që pikat e zeza janë një “armik” i lëkurës që krijohen nga papastërtitë e poreve dhe duken jo shumë bukur në fytyrën. Pra, si të shpëtoni nga këto pika shkatërrues të vegla?

Sipas Elle.com Dr. Loretta ndan këshillat dhe trajtimet e saj më të mira për trajtimin e tyre:

Ajo sugjeron grumbullimin e produkteve të prodhuara me acid salicilik ose acid glikolik. "Të dyja këto bëjnë diçka që ne e quajmë" disadhesion keratinocyte ", që është termi dermatologjik për shkëputjen e qelizave të vdekura nga njëra-tjetra," thotë ajo.

Këto përbërës mund të jenë në formën e skrabit apo dhe të kremrave, për këtë duhet të kontaktoni me farmacistin ose mjekun tuaj.

Pra zgjidha e vetme sipas saj është jo heqja me duar apo objekte por me anë të kremrave më këtë përmbajtje, në mënyrë natyrale.  

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor