Guide per shendetin 17 Korrik 2019

6 shenjat që ju jep trupi në rast se keni një problem shëndetësor dhe nuk e keni kuptuar akoma

Guide per shendetin

Trupi ynë gjithmonë dërgon mesazhe që sinjalizojnë gjendjen e tanishme, prandaj nëse mësojmë t'i dëgjojmë, do të jemi në gjendje të trajtojmë çështjet shëndetësore në kohë dhe të sigurojmë mirëqenien tonë.

Elson M. Haas, nga San Rafael, Kaliforni, mjek me një qasje  natyrore dhe autor i Qëndrimit të Shëndetshëm me të Ushqyerit (Celestial Arts, 2006) thotë se trupi jep shenja fizike dhe simptoma si një mënyrë për të paralajmëruar më thellë pabarazitë.

Këtu janë 6 gjëra që trupi ynë po përpiqet të tregojë për shëndetin tonë:

1. Erë e djersës ndryshe nga gjithnjë - Nëse vini re një aromë ndryshe nga gjithmon, mund të hasni probleme me sheqerin në gjak dhe aroma e amoniakut mund të tregojë problemet e veshkave ose të mëlçisë.

2. Urinë me aromë -  mund të tregojë një intolerancë laktoze, ndërsa era kimike e urinës mund të tregojë një infeksion të traktit urinar, zakonisht për shkak të baktereve E. coli

3. Lëkura e thatë - Lëkura kronike e thatë mund të jetë një simptomë e diabetit, mangësive ushqyese dhe hipotiroidizmit

4. Sytë e fryrë - Kjo është një simptomë e stresit të tepërt ose mungesës së gjumit, si dhe ndryshimeve hormonale dhe marrjes së tepërt të kripës

5. BMI ( sasia e dhjamit në trup)- mundësia e zhvillimit të demencës në njerëzit në të 40-at, barku i së cilëve është deri në 3.6 herë më shumë sesa kolegët e tyre.

6. Këmbët e fryra- Kjo është e zakonshme tek gratë shtatzëna dhe njerëzit që kalojnë shumë orë në këmbë, por nëse këto nuk janë shkaqe, kjo mund të tregojë mbajtjen e lëngjeve të tepërt.

 

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor