Guide per shendetin 10 Korrik 2019

Ndihmon gjumin dhe largon stresin ; Kjo është lulja që duhet të mbani në dhomën tuaj

Guide per shendetin

Pagjumësia nuk është diçka që duhet të injoroni dhe “Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve” konfirmon se privimi i gjumit është një çështje e zakonshme këto ditë.

Teknikat e meditimit dhe relaksimit janë disa nga zgjidhjet që njerëzit përpiqen të përmirësojnë gjumin e tyre. Ata blejnë dyshekë të shtrenjtë, pinë çaj ose marrin medikamente gjumi. Asnjë nga këto nuk funksionon dhe në të vërtetë e bën situatën edhe më të keqe.

Ne sugjerojmë që ju të zgjidhni një mënyrë më natyrore siç janë lulet në dhomën tuaj. Po, shumica e bimëve çlirojnë dioksidin e karbonit gjatë natës, por ka disa bimë që lëshojnë oksigjen.

Bimët e brendshme sigurojnë përfitimet e mëposhtme:

Cilësi më të mirë të ajrit

Stresi i reduktuar

Më pak ankth

Erë më të mirë

Lehtësim të dhimbjes së kokës

Ftohja / parandalimi i sëmundjes

Funksioni i përmirësuar i trurit

Gjumë i përmirësuar

Sipas NASA-s, ju mund të përmirësoni cilësinë e ajrit që ju thithni dhe gjumin tuaj duke vendosur disa bimë në dhomën tuaj të gjumit.

1.       Aloe Vera: NASA e renditi atë si një nga lulet më të mira të pastrimit të ajrit. Aloe Vera lëshon oksigjen gjatë natës, dhe ndihmon ata që kanë pagjumësi.

2. Livado: redukton ankthin dhe stresin, ngadalëson ritmin e zemrës, ju ndihmon të flini më mirë dhe madje qetëson dhe foshnjat tuaja.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor