Kopshtaria 25 Qershor 2019

Si ta kuptoni në kohë që lulet tuaja po vyshken; Çfarë duhet të bëni për ta parandaluar

Kopshtaria

Të kujdesesh për bimët e lulet në vazo duket mjaft e lehtë deri në momentin kur sheh që gjethet vyshken dhe pse asnjëherë nuk harron ta ujisësh e lulet nuk çelin dhe pse vazoja është në drejtim të diellit. Të “diagnostikosh” lulet e bimët është paksa e vështirë dhe jo të gjithë mund ta bëjnë këtë gjë, por Living më poshtë do të përkthejë ”gjuhën egjetheve” për t’jua bërë më të lehtë të kuptoni se çfarë nuk shkon me ato kur thahen apo prishen.
Gjethe të zverdhura 
Arsyeja: E keni ujitur lulen më shumë nga se duhet
Kontrolloni dheun e nëse është shumë i lagësht mos e ujisni lulen për 2-3 ditë. Sigurohuni që vazoja të ketë disa vrima që uji të kullojë. 
Gjethe kafe që bien
Arsyeja: Nuk po i ujisni mjaftueshëm 
Në mënyrë që uji të depërtojë thellë në rrënjë duhet ta punoni dheun . Nëse gjithnjë harroni t’i ujisni lulet mbushni pjatën e vazos me ujë në mënyrë që ajo ta përthithë gradualisht.

Mund t'ju interesojë gjithashtu: Dhjetë lulet toksike që nuk duhet t'i keni në shtëpi/ Ja rreziku që vjen prej tyre 


Duhet të dini gjithashtu që lulja thahet më shpejtë në prani të ajrit të kondicionuar apo në ambiente shumë të ngrohta.
Insekte të vogla 
Arsyeja: Kafshët 
Tre dëmtuesit që “sulmojnë” zakonisht lulet e shtëpisë janë marimangat, fluturat e vogla të bardha. Në momentin që një bimë infektohet, duhet ta mbani larg bimëve të shëndeshme, pasi mund të sëmuren dhe këto të fundit. 
Ajo që duhet të bëni është të fshini gjethet për tre javë rresht me një copë të lagur me alkool ku më parë është tretur në një tenxhere me ujë. Burimi:Prevention

Mos humbisni gjithashtu: Dhjetë lulet që mund të mbijetojnë dhe në cepin më të errët të shtëpisë

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor