Kujdesi per trupin 17 Qershor 2019

Përse dermatologët nuk e përdorin këtë sfungjer KURRË; Kjo është arsyeja që nuk duhet ta blini

Kujdesi per trupin

Kurrë mos e vendosni pranë fytyrës.  Ndjesia që na lë dushi është gjithnjë pastërti dhe relaksim. Por jo gjithmonë është e vërtetë pasi ajo varet shumë nga objektet që përdorim për të fërkuar trupin. Shumica e dermatologëve nuk e rekomandojnë përdorimin e këtij sfungjeri dhe thonë se ato nuk duhen afruar kurrë në fytyrë. 

Nëse jeni duke bërë gabim të lani fytyrën tuaj në dush, ju duhet të dini se këta sfungjeri nuk janë alternativa më e mirë për lëkurën. "Ju duhet të shmangni fërkimin me to jo vetëm sepse mbajnë shumë baktere por edhe sepse janë shumë irrituese dhe do të dëmtojnë lëkurën", thotë Benjamin Garden, një dermatolog. "Përdorni butësisht gishtat për të larë fytyrën.

Këta sfungjerë dhe bakteret jetojnë bashkë. Në një shënim më të hollësishëm, Joel Schlessinger, një dermatolog i certifikuar nga bordi dhe kontribuesi i RealSelf thotë se është një nga gjërat që dermatologët kurrë nuk vënë në fytyrat e tyre për shkak të baktereve.  Organizmat kolonizohen në këto hapësira, veçanërisht në mjedisin e ngrohtë dhe me lagështi të një dushi.

Kjo krijon potencialin për infeksione serioze, veçanërisht në pacientët me sistem imun të dobët, falë sëmundjes apo ilaçeve. Por bakteret në këto sfungjerë nuk jaë një zbulim i ri. Zbulimet datojnë që nga 1994.

 

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor